grupna terapija

Završila sam izobrazbu za grupnog terapeuta pri Institutu za grupnu analizu u Zagrebu, punopravnom članu E.G.A.T.I.N (European Group Analytic Training Institutions Network).

Završila sam Propedeutiku psihoterapije.

Grupe vodim od 2020. Trenutno ih vodim tri:

  • online grupu utorkom od 16:30 do 18:00
  • grupu uživo četvrtkom od 18:00 do 19:30 u prostorijama Instituta za grupnu analizu, Koprivnička 44, Zagreb
  • grupu namijenjenu LGBTQ+ zajednici, u sklopu programa Iskoraka

Prve dvije grupe primaju nove članove, javite se na mail unabauer na gmail.com ukoliko ste zainteresirani.

Što je grupno-analitička terapija?

Grupno-analitička terapija je usmjerena prema boljoj integraciji osobe sa svojom zajednicom, obitelji, izabranom obitelji, prijateljima i drugim ljudima s kojima je osoba u odnosu ili želi biti u odnosu.

Članove grupe se ohrabruje da dođu do razumijevanja i poboljšanja njihove situacije dijeljenjem iskustava i zajedničkim istraživanjem.

U sigurnom grupnom okružju, članovi grupe mogu istraživati kako su njihova iskustva doprinosila razvoju njihove osobnosti i njihovim ponašanjima, mogu izraziti svoje osjećaje, poteškoće, nesigurnosti i nesporazume s okolinom. Dijeljenje osjećaja i iskustava sa grupom može pomoći olakšanju boli, osjećaja krivnje ili stresa te dovesti do emocionalno korektivnih iskustava.

Grupno-analitička terapija pomaže članovima grupe da se otvore prema odgovornosti za svoje živote, postupke i odabire.

Grupno-analitička terapija se bazira na grupnoj analizi, psihodinamskoj tehnici utemeljenoj na psihoanalitičkom pristupu. Promjene se događaju kroz interakciju sa svim članovima grupe, a terapeut zauzima ulogu voditelja.